Medineth Grobbendonk Coach Loopbaangebeleiding

My goal is to build a life I don’t need a vacation from! (Rob Hill Sr.)

coach

Door coaching krijg je meer inzicht in jezelf en ontwikkel je je innerlijke kracht. Je zal worden uitgedaagd om zaken op een andere manier te bekijken, nieuwe vaardigheden te leren, beslissingen te nemen… Sluimerende vaardigheden, talenten, ambities worden aangesproken en tot openbloeien gebracht.

De Medineth-coach gaat samen met jou op weg om opties te vinden en tot een concreet actieplan te komen.

Waarmee kan de Medineth-coach u helpen?

Je kan bij onze coach terecht met tal van vragen. Enkele voorbeelden:

 • Ik voel dat ik iets moet veranderen in mijn leven maar ik weet niet wat.
 • Ik weet wat ik wil, maar hoe geraak ik daar?
 • Ik moet een beslissing nemen maar ik weet niet hoe.
 • Ik wil assertiever worden, makkelijker ‘neen’ durven zeggen.
 • De relatie met mijn baas is moeilijk. Hoe ga ik hiermee om?
 • Ik merk dat de relatie tussen mensen in mijn team slecht is, hoe kan ik hiermee omgaan als baas?
 • Ik moet een presentatie geven op het werk maar ik weet niet hoe eraan te beginnen.
 • De vergaderingen die ik leid, zijn altijd chaotisch. Ik wil dit veranderen, maar hoe?
 • Ik wil gaan sporten/een dieet volgen/een hobby starten/… maar het lijkt me niet te lukken.
 • Ik wil beter leren omgaan met stress.

Je kan verder bij de Medineth-coach terecht voor stress- en burn-out coaching, loopbaanbegeleiding en faalangstbegeleiding.

Stress- en burn-out coaching

Stress ontstaat als er meer van je gevraagd wordt dan je denkt waar te kunnen maken.

Annita Rogier, Handboek coachen bij stress en burn-out.

Iedereen ervaart wel eens stress. Wanneer periodes van stress echter niet worden afgewisseld met periodes van ontspanning, raak je overspannen. Je bent moe, slaapt slecht, voelt je emotioneler, kan je minder goed concentreren, voelt je machteloos en hebt het gevoel de stress niet de baas te kunnen.

Als deze overspanning te lang duurt, kan je belanden in een burn-out, ook wel chronische overspanning genoemd.

Bij burn-out voel je je ‘opgebrand’. Je bent extreem moe, je voelt je emotioneel uitgeput en je hebt het gevoel je werk niet meer te kunnen uitvoeren zoals je dat vroeger kon. De concentratieproblemen, slaapmoeilijkheden, machteloosheid blijven ook aanwezig. Vaak lukt het niet meer om te gaan werken.

Tijdens stress- en burn-out coaching werken we onder meer aan:

 • je meer inzicht laten krijgen in je eigen stressbronnen en je manier van omgaan met stress
 • je sterker maken bij het omgaan met stress
 • je leren herkennen hoe je jezelf in de stress denkt
 • het vinden van manieren om je weer meer energie te laten krijgen
 • de ontwikkeling van je sluimerende talenten, vaardigheden, ambities
 • het vinden van de motivatie om zo snel als verantwoord is terug aan het werk te gaan. Dit kan zijn in je huidige job, maar het kan ook zijn dat door coaching duidelijk wordt dat je baat hebt bij een andere functie of een andere job. Het vinden van een meer passende job kan opgenomen worden tijdens een Loopbaanbegeleiding.

Loopbaanbegeleiding

‘Ik doe mijn job best graag, maar als ik meer tijd had/geen kinderen had/het financieel zou kunnen/…, deed ik een heel andere job’.

We verschuilen ons vaak achter allerlei redenen om de stap naar onze ideale job niet te zetten en zijn blij met ‘goed genoeg’. Soms is ‘goed genoeg’ echter toch niet voldoende en ervaren we een ontevreden gevoel, het gevoel iets te missen, iets te moeten veranderen. Soms gaan we door een burn-out of raken we overspannen voor we beseffen dat we iets moeten veranderen.

Ik wil je begeleiden bij je zoektocht naar een job die niet ‘goed genoeg’ is maar een job waarin je je talenten kan aanspreken en verder ontwikkelen, een job die je uitdaagt, enthousiast maakt, energie geeft. Ik daag je uit om de sprong te nemen en werk samen met jou een actieplan uit zodat je je ambities durft waar te maken.

Ik wil je daarbij ook ondersteunen bij het vinden van een betere werk/privé balans, bij het beter leren hanteren van stress, bij het leren assertiever te zijn, … kortom: bij het verstevigen van je innerlijke kracht door meer zelfinzicht te ontwikkelen.

Ik bied loopbaanbegeleiding aan in samenwerking met A-Lissome. A-Lisomme is officieel erkend als loopbaancentrum bij de VDAB.

Loopbaanbegeleiding kan betaald worden met Loopbaancheques.

Faalangstbegeleiding

Voor kinderen en jongeren vanaf het 5de leerjaar.

Wat is faalangst?

Faalangst is een vorm van angst. Angst is nuttig als overlevingsmechanisme en verhindert je om roekeloos door het leven te gaan. Soms kan angst je ook helpen om tot betere prestaties te komen of je beter te concentreren. Een acteur zal door spanning en plankenkoorts net beter presteren op de planken, een voetballer voelt de spanning voor een wedstrijd en zal daardoor beter presteren.

Bij faalangst ben je niet bang voor die wedstrijd, die toets, die spreekbeurt,… maar ben je bang om te falen, om het niet te kunnen. Je kan faalangst ervaren als je een toets hebt, tijdens examenperiodes, een spreekbeurt moet geven, een wedstrijd moet spelen, ….

Faalangst uit zich bij iedereen op een andere manier:

 • je slaapt slecht
 • je hebt geen eetlust
 • je wordt misselijk of heb buikpijn
 • je handen trillen
 • je mond is droog
 • je begint te stotteren
 • je hart begint sneller te kloppen
 • je hebt zweethanden
 • je begint te huilen
 • je trekt je terug
 • je maakt ruzie om niets

Vaak denk je in deze situaties ‘Ik zal het niet kunnen’, ‘door mij zullen we verliezen’, ‘zie je wel, ik ben dom’, … Door deze gedachten en emoties kan je blokkeren waardoor die taak of toets waarvan je al dacht dat je ze niet zou kunnen, ook effectief mislukt en je een slechte beoordeling krijgt. Hierdoor worden je gedachten (‘ik kan het niet’) bevestigd, word je nog angstiger en lukt de taak de volgende keer weer niet.

Je wil echter wél goede punten behalen waardoor je misschien nog harder gaat studeren en nog meer tijd gaat spenderen aan je huiswerk. Door faalangst blijf je echter blokkeren en behaal je geen betere punten. Hierdoor kan je gefrustreerd en gedemotiveerd raken waardoor je na een tijdje niet meer wil studeren (‘Waarom zou ik nog studeren als ik toch alleen maar slechte punten behaal?’). Soms kan het zelfs zover komen dat je helemaal niet meer naar school wil gaan.

Faalangstbegeleiding

Mijn begeleiding is steeds maatwerk en dus aangepast aan jouw noden. Dit is een greep uit de zaken die mogelijk aan bod komen tijdens een begeleiding:
– Ik leg je uit wat faalangst is en hoe het ontstaat.
– We bekijken wat de oorzaken zijn van jouw faalangst en hoe jouw manier van denken een invloed heeft op hoe jij je voelt.
– We gebruiken ademhalings- en ontspanningsoefeningen en zoeken naar manieren waarop deze oefeningen je kunnen helpen op momenten van grote spanning.
– …

Praktisch

We starten steeds met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van maximaal een uur. Tijdens dit gesprek gebruik ik mogelijk enkele vragenlijsten om er zeker van te zijn dat je baat zal hebben bij faalangstbegeleiding of eerder nood hebt aan een ander soort begeleiding. We bekijken samen hoeveel sessies je nadien nodig hebt. Een sessie duurt een uur en kost 55 euro.


maak een afspraak

Consulten bij de Medineth-coach zijn mogelijk na afspraak via telefoon en e-mail of via de online agenda van Karen Verschueren:

Online afspraak makenKaren Verschueren: 0474 99 69 19karen@boostcoaching.be

tarieven

€ 55 / u

De eerste afspraak is altijd gratis en vrijblijvend (30 minuten).

Coaching, stress- en burn-out coaching

Loopbaanbegeleiding: betaling via loopbaancheques (in samenwerking met VDAB en A-Lissome)


meer informatie

Karen Verschueren