Medineth Grobbendonk Podoloog Podologie

podoloog

De klachten die de Medineth-podoloog behandelt, kunnen voet-, knie-, rug- heup- en onderrugklachten zijn die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voeten. Ook huid- en nagelklachten kunnen bij ons behandeld worden. Klachten behandelen we zowel bij kinderen, jongeren als volwassenen en zowel bij sporters, niet-sporters als top-sporters.

Wat is een podoloog?

Podologie is een paramedisch beroep waarbij patiënten op eigen initiatief een afspraak kunnen maken of via doorverwijzing van een arts of arts-specialist. Podologie heeft nu ook een officieel statuut (sinds oktober 2001). De podoloog is de architect van de voet die altijd volgens een bepaald patroon werkt. De consultatie begint steeds met een uitgebreide anamnese, hierin worden niet enkel de huidige klachten bevraagd maar ook eventuele vroegere klachten die een link naar de oorzaak ervan kunnen zijn. Na de anamnese gaan we een schoeninspectie uitvoeren om vervolgens gericht advies te kunnen geven. Nadien gaat de podoloog een uitgebreid onderzoek starten om een behandelplan op te stellen en vervolgens de therapie te starten.

Doelgroep:
Iedereen met voet-, knie-,heup-, en onderrugklachten kan bij ons terecht voor een behandeling: jong en oud, sporters en niet-sporters, diabetes- en reumapatiënten.

Biomechanisch onderzoek

Ganganalyse
Aan de hand van klinisch- en biomechanische metingen (belast en onbelast) en gang- of loopanalyse kunnen we controleren of de werking van de voeten op termijn klachten/blessures zouden kunnen veroorzaken. Indien al klachten aanwezig zijn, kunnen we via deze analyse nagaan of de voeten hier de oorzaak van zijn en of we zooltherapie kunnen opstarten.

Podologische zolen
Voor onze zooltherapie werken wij met het Borginsole systeem. Wij meten het lichaam/voeten klinisch en biomechanisch uit en analyseren de werking van het lichaam via ganganalyse met onze high speed camera. Nadien maken wij een individuele 3D-voetafdruk met de 3D-digitizer. Hiermee ontwikkelen we een unieke en persoonlijke podologische zool die, door de nodige correcties, het lichaam terug in balans brengt om zo de klachten te reduceren.

Podologische voetzorg

Voetverzorging
Onze instrumentele behandeling bestaat uit gespecialiseerde voetverzorging vaak ook klachtgerichte behandeling bij:

  • Nagel en huidaandoeningen zoals het verwijderen van eksterogen/eeltpitten en overmatige eelt of behandeling van ingegroeide nagel, schimmel- of kalknagels,…
  • Orthoplastie: vervaardigen van siliconeorthesen om teenstanden te corrigeren en om de druk/wrijving tussen de tenen te vermijden.
  • Orthonyxie: vervaardigen van nagelbeugels om de hyperconvexiteit van de nagels te corrigeren en het ingroeien tegen te gaan.
  • Onychoplastie: aanbouwen van de nagelplaat, om de nagelplaat te verstevigen en afgebroken nagels op te vullen.

Schoeneductatie
Voor een podologische zool is een goede schoen nodig. Dankzij een goede schoen kan de zool de optimale steun en correctie aan de voet bieden. Indien je slechte schoenen draagt, kan de podologische zool sneller verslijten. Wat is een goede schoen? Dit is per leeftijd en per persoon afhankelijk, maar hier zijn alvast enkele tips:

  • De juiste pasvorm en vorm van de voet moet gerespecteerd worden
  • Juiste hakhoogte (maximum 3cm)
  • Contrefort moet stevig zijn (dit is wel afhankelijk van de leeftijd)
  • Uitneembare binnenzool
  • Mag niet in het midden van de schoen buigen
  • Veter- of velcro systeem voor goede aansluiting en pasvorm


maak een afspraak

Online afsprakenStijn Dejaeger: 0468 59 11 56stijn.dejaeger@medineth.be

tarieven

€ 60

Voor een biomechanisch onderzoek en ganganalyse van 1u15.

Podologische voetzorg: € 30-35


meer informatie