Medineth Grobbendonk - Seksuologe

seksuologie

Seksualiteit en intimiteit zijn doorgaans belangrijke aspecten van het leven en van relaties. Seksualiteit wordt vaak als fijn en plezierig ervaren, maar soms verloopt het echter niet zo vanzelfsprekend. Hierdoor kunnen er verscheidene seksuele zorgen ontstaan. Koppels of individuen kunnen met deze zorgen bij onze seksuoloog terecht.

Praktisch?

De sessies bij onze seksuoloog kunnen individueel of als koppel worden gevolgd. In de sessies wordt er kennisgemaakt met de context van het individu/koppel en de plaats van de seksuele zorgen daarin. De seksuoloog tracht via gesprekken de hulpvraag te bespreken en verder uit te diepen. Samen wordt zo de seksuele zorg duidelijk in kaart gebracht en wordt er getracht de onderliggende oorzaken van het probleem te identificeren. Afhankelijk van de seksuele zorg, worden er door de seksuoloog ook enkele oefeningen aangereikt. Deze oefeningen kunnen thuis door het individu of koppel worden uitgevoerd.

Waarvoor kan ik bij een seksuoloog terecht?

Bij een seksuoloog kan je terecht met allerlei seksuele bezorgdheden. Onder andere: 

 • Problemen met seksueel verlangen
  • Verminderd seksueel verlangen (verminderde zin in seksualiteit)
  • Een verschil in seksueel verlangen tussen partners
 • Pijn bij het vrijen/ vaginisme
 • Moeilijkheden bij het verkrijgen/ behoud van een erectie
 • Moeilijkheden bij het verkrijgen/ behoud van lubricatie (vochtig worden van de vagina)
 • Moeilijkheden bij het verkrijgen van een orgasme
 • Orgasmestoornis bij mannen: geremd of te snel klaarkomen
 • Zorgen omtrent vroegtijdig klaarkomen
 • Communicatieproblemen in verband met seksualiteit/intimiteit
 • Bezorgdheden en begeleiding bij de zoektocht naar de eigen seksuele en/of genderidentiteit
 • Bezorgdheden omtrent seksualiteit na zwangerschap/ bevalling
 • Fetisjisme
 • Bezorgdheden betreffende seksuele fantasieën/ voorkeuren
 • Bezorgdheden rondom, of angst/afkeer van seksualiteit


maak een afspraak

Iris Timperman: 0477 92 26 91iris.timperman@medineth.be

Seksuologe Iris Timperman is telefonisch bereikbaar elke weekdag van 9u30 tot 21u. Indien Iris niet bereikbaar is, mag er steeds iets ingesproken worden op de voicemail. Zij zal u dan op een later tijdstip terug contacteren.


tarieven

€ 50 / 50 minuten

Een therapiesessie duurt ongeveer 50 minuten en kost 50 euro. Gelieve deze contant mee te brengen naar de sessies.

Cliënten die niet naar hun afspraak komen (vaak zonder verwittiging) is helaas dagelijkse praktijk in de gezondheidszorg. Daarom vragen wij vriendelijk om een afspraak tijdig te annuleren of verplaatsen. Dit is enkel telefonisch mogelijk. Indien u dit niet ten minste twee dagen op voorhand doet, zal het honorarium alsnog in rekening gebracht worden.


werkwijze

Kennismaking
Tijdens het eerste gesprek wordt er geluisterd naar wie u bent als persoon en naar uw verhaal. Tevens wordt er ook nagegaan wat het doel is in uw seksuele en/of relationele zoektocht en wat onze seksuologe voor u kan betekenen.

Evaluatie
Aan het einde van elke sessie wordt er kort overlopen wat uw ervaringen zijn en hoe u wil dat het verder verloopt. Zo wordt er telkens stil gestaan bij: ‘Wat zijn de vooropgestelde doelen?’, ‘Wat hebben we al bereikt?’, ‘Waar gaan we nog verder aan werken of kunnen we best dieper op in gaan?’, ‘Is het vooropgestelde doel voldoende bereikt en sluiten we de begeleiding af?’…

Follow-up
Indien nodig kan er voorgesteld worden om aan het einde na een jaar nog eens terug af te spreken om te overlopen hoe deze therapievrije periode geweest is. Lukt het om nog steeds uw doelen te bereiken, zijn er nieuwe moeilijkheden of verloopt alles vlot…


links

www.zanzu.be
Mijn lichaam in woord en beeld (Sensoa)

www.sensoa.be
Sensoa