yin yoga

Yin Yoga is een tragere en minder dynamische vorm van yoga. In een tijd waarin alles sneller en sneller moet gaan, is het niet voor niets één van de meest populaire yogastijlen.

Yin yoga werkt ontspannend en leert ons naar binnen keren. Het werkt in op de dieper gelegen weefsels (fascia en gewrichten) en activeert het parasympatisch zenuwstelsel. Hierdoor wordt o.a. de groei en het herstel van weefsels gestimuleerd. Tegelijkertijd hebben de meditatieve oefeningen ook een kalmerende invloed op de geest en zijn ze heilzaam bij o.a. stress gerelateerde klachten.

De houdingen worden hoofdzakelijk zittend of liggend uitgevoerd. Door lang in de houdingen te blijven, minstens zo’n 2 à 3 minuten, krijgt het lichaam de kans om te ontspannen en dieper in de stretches te gaan. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het niet nodig om super lenig te zijn om te kunnen deelnemen. De yogadocent praat je stap voor stap in de houdingen en begeleidt je in het respecteren van je eigen grenzen.

Boek een Yin Yoga-les

betalingen mindbody online

De Medineth Pure Pilates Studio maakt voor de online reserveringen van de yoga-lessen gebruik van het Mindbody Online-systeem (MBO). Hiermee kan u zelf uw lessen inplannen alsook online betalen.

Indien u niet over een Visa of Mastercard beschikt, moet u eerst een kaart aankopen bij de Medineth-balie alvorens u lessen kan inplannen via het MBO-systeem.


tarieven

1 yin yoga-groepsles € 12 /p10 yin yoga-groepslessen € 110 /p1 yin yoga-privéles € 45 /p1 yin yoga-duoles € 25 /p1 yin yoga-triosles € 20 /p


afsprakenregeling

De Yin Yoga-beurtenkaarten zijn geldig voor een periode van 15 weken. Indien u een les moet missen kan u een les op een andere dag reserveren. Bij lastminute annulaties door de studio zelf (bv ziekte instructor) wordt voor de ingeschrevenen de termijn verlengd. Echter, met langaangekondigde annulaties van een les (bv zomersluiting van de studio) dient u rekening te houden bij het inplannen van uw lessenreeks en geldigheid van uw beurtenkaart.