Kinderpsychologie

kinderpsychotherapie

Onze integratief kinder – en jongerentherapeut begeleid jonge mensen die vastlopen op bepaalde zaken of met moeilijkheden kampen waar ze zelf geen handvaten voor vinden. Dit kan gaan over schoolse zaken maar even goed over gebeurtenissen die een zware impact hebben gehad. De symptomen kunnen verschillend zijn waardoor je steeds wordt uitgenodigd op eerste kennismakings/intake-gesprek. Samen wordt er dan bekeken wat er nodig is om het kind of de jongere terug op het juiste spoor te krijgen. Je kan met alle vragen terecht bij onze kinder- en jongerentherapeute.
In een verdere begeleiding gaat zij samen met jullie opzoek naar tips en mogelijkheden die aan de noden van de cliënt tegemoet komen. Hierbij neem zij de rol van stuurvrouw op waarbij er gezocht wordt naar zaken die de cliënt zelf niet (meer) ziet maar wel bewust moeten worden gemaakt om het proces verder te zetten. De cliënt blijft echter zelf de kapitein van het proces en bepaald welke kant er wordt uitgegaan en hoe snel er wordt gegaan.
Tijdens de begeleiding kunnen verschillende methodes aan bod komen afhankelijk van waar de interesses van de cliënt liggen. Daarbovenop wordt ook de context graag mee in dit verhaal genomen indien dit nodig lijkt.

Je mag een vertrouwelijk en huiselijk klimaat verwachten waarin de cliënt zijn traject en tempo centraal staan. De therapeutische relatie is van groot belang voor de slaagkansen van therapie. Hierdoor is het dus belangrijk dat dit het eerste focuspunt wordt bij het opstarten van een begeleiding.

Klik hier voor de pagina van onze psycholoog voor kinderenKlik hier voor de pagina van onze psycholoog voor volwassenen

maak een afspraak

Lynn van den Bergh: 0472 423502

tarieven

Intakegesprek: € 95 / 90 minuten

Individuele sessie: € 65 / 60 minuten

Bij voorkeur betaalt u contant of met de bank app. Gelieve ten laatste 24u vooraf te annuleren indien u niet aanwezig kan zijn op de afspraak. Anders rekenen we dit consult aan bij uw volgende afspraak.

Voor kinderen zijn er bij de meeste ziekenfondsen een financiële tegemoetkoming voorzien voor psychotherapie. Raadpleeg uw mutualiteit voor meer info.