Medineth Grobbendonk - Osteopathie

osteopathie

Osteopathie is een holistische behandelwijze gericht op het testen en behandelen van drie grote lichaamssystemen: het pariëtale systeem (spier-skeletstelsel), het viscerale systeem (de organen) en het craniosacrale systeem (schedelbotten, sacrum, ruggemergvliezen en hersenvochtcirculatie).

De osteopaat richt zich op het herstellen van de normale beweging van de verschillende systemen met als doel de normale functie te herwinnen om klachten te voorkomen of te laten verdwijnen.

Tijdens een zwangerschap ondergaat het lichaam van de vrouw heel wat veranderingen.

Haar lichaam moet flexibel zijn om deze veranderingen te kunnen opvangen. Oude blokkades, littekens of gespannen spieren kunnen een oorzaak zijn dat deze veranderingen niet vlot kunnen verlopen en de vrouw klachten krijgt. De meest gehoorde klacht is pijn ter hoogte van het bekken of de lage rug.

Een osteopathische behandeling is goed om het lichaam van de vrouw voor te bereiden op de zwangerschap en de bevalling. Een elastisch functioneren van de structuren rond de bekkenregio is belangrijk voor een goede zwangerschap en een vlotte bevalling.

Osteopathie kan invloed hebben op klachten als: bandenpijnen, rugpijn, bekkenpijn, stuitpijn, hoofdpijn, constipatie, reflux, benauwdheid en pijn aan de ribben, gespannen buik.

Een liggingsafwijking van de baby kan de osteopaat beinvloeden door alle structuren rond de baarmoeder flexibel en symmetrisch te maken. Doordat de baby meer ruimte krijgt omdat bewegingsverliezen in het bekken behandeld zijn, bestaat er meer kans dat de baby zich nog spontaan draait.

De osteopaat gebruikt steeds een holistische visie en zachte technieken die het lichaam van de zwangere vrouw en haar baby respecteren.

Het beste moment om te behandelen is eigenlijk voor een mogelijke zwangerschap. Tijdens de zwangerschap vanaf 12 weken tot aan de bevalling.

Ook na de bevalling kan een check up nuttig zijn om problemen in de toekomst te voorkomen, dit vaak in tandem met de bekkenbodemkinesitherapie.

De geboorte is voor een baby een intense ervaring.

Tijdens de bevalling worden grote krachten uitgeoefend op de baby. De beweeglijkheid van het lichaampje en het schedeltje zorgen ervoor dat deze krachten meestal goed kunnen opgevangen worden. Als de bevalling echter moeizaam ging en lang duurde, of net heel snel ging kan dit problemen geven voor het welzijn van de baby. Meest gehoorde problemen zijn pijn bij bepaalde bewegingen, voorkeurshouding, veel huilen, onrustig zijn en spijsverteringsproblemen.

De meeste baby’s ervaren deze zachte behandeling als aangenaam en reageren door rustiger te worden.


maak een afspraak

Online afspraak makenBel voor afspraak: 014 50 76 50

onze osteopaat

Sarah Tolleneer

contact

sarah.tolleneer@medineth.be

tarieven

€ 60 / sessie

Terugbetaling: 5 sessies per kalenderjaar (informeer bij uw mutualiteit)


links