Logopedist Grobbendonk Claudia Hofmans

logopedie

Enya is gespecialiseerd in het behandelen van orofaciale myofunctionele stoornissen/ afwijkende mondgewoonten en eet- en drinkproblemen bij baby’s en jonge kinderen.

Voor het starten van de logopedische therapie, gaat er altijd een intake/onderzoek aan vooraf. Zo kunnen we alle problemen in kaart brengen, een behandelplan op maat maken en indien nodig een aanvraag tot terugbetaling indienen. Bij de meeste logopedische problemen heeft u recht op terugbetaling. Indien niet, kan er een aanvraag via een aanvullende verzekering gedaan worden. Afhankelijk van de stoornis, wordt een verschillende procedure gevolgd. Dit bespreken we uitgebreid tijdens de intake.

Waarmee kan Medineth u helpen?

Leren eten is voor jonge kinderen niet altijd even gemakkelijk. Zowel door biologische of psychologische factoren als door de omgeving zou het kunnen dat dit niet altijd als vanzelf gaat. En dat kan verschillende negatieve gevolgen hebben!

Voorschrijver

Deze problematiek kent geen terugbetaling via de verplichte verzekering. Er kan beperkte terugbetaling via de aanvullende verzekering worden aangevraagd. Het bedrag is dan afhankelijk van het ziekenfonds.

Tong- en tandduwen, slikproblemen, duimzuigen en open mondgedrag behoren allemaal tot wat we oro-myofunctionele problemen noemen. Die afwijkende mondgewoonten hebben niet alleen een negatieve invloed op de vorm en functie van het gelaat, ze verstoren soms ook de articulatie en kunnen de tandenstand verstoren.

Voorschrijver

Aanvangsbilan: NKO, internist, pediater, neurochirurg, neuroloog, neuropediater, neuropsychiater, psychiater, stomatoloog

Therapievoorschrift: idem, algemeen tandarts of door een tandarts-specialist in de orthodontie
Verlenging: niet van toepassing

Bij een globusgevoel voelt het alsof er iets vastzit in je keel, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is.

Hierdoor kan het ademen en slikken verstoord zijn. Het kan veroorzaakt worden door te veel spanning van de spieren rond de keel (bv. bij veel stress/spanning).

Soms kan het ook ontstaan ten gevolge van een structureel probleem (bv. vergrote schildklier).


maak een afspraak

Enya De Graef: 0478 69 34 78enya.de.graef@medineth.be

tarieven

Indien terugbetaling Riziv

Aanvangsbilan: € 44 / 30 min
Therapie praktijk/overleg: € 38 / 30 min
Evolutiebilan: € 44 / 30 min

Extra info terugbetaling

Er is terugbetaling door het Riziv voorzien.

Indien er geen terugbetaling door het Riziv aangeboden kan worden, wordt de aanvullende verzekering van de mutualiteit aangesproken. De tarieven zijn anders en het terugbetaalde bedrag hangt af van uw mutualiteit. Voor meer info mag u altijd contact opnemen.


links