Medineth Grobbendonk - Tandartsen

tandartsen

U kan in de Medineth-tandartsenpraktijk te Grobbendonk terecht voor algemene tandzorgen, kindertandheelkunde, endodontie (kanaalbehandelingen), kleine chirurgie, mondziekten, prothese, kroon- en brugwerk, implantaten, orthodontie, home bleaching, cosmetische tandheelkunde, kaakgewrichtsproblemen in samenwerking met onze dienst kinesitherapie, apneu en behandelen van angstige patiënten.

Ons team bestaat uit algemeen tandartsen, orthodontisten, een specialist in de parodontologie (tandvleesziekten), specialisten restauratieve tandheelkunde, en een stomatoloog (kleine heelkunde, mondziekten).

Het voorkomen van tandproblemen is onze voornaamste zorg. Wij stimuleren periodieke controles (6-maandelijks, 9-maandelijks of jaarlijks naargelang het risicoprofiel van de patiënt) en willen voldoende tijd besteden aan mondhygiëne-instructies omdat preventie zo belangrijk is om tanden en tandvlees gezond te houden.

Onze tandartsen gebruiken hoogwaardige materialen, instrumenten en apparatuur om kwalitatief werk te leveren. Door voortdurend bij te scholen, te specialiseren en te investeren in nieuwe moderne toestellen (o.a. de sterilisatieapparatuur) kunnen wij u de beste zorgen aanbieden. We werken uiteraard met handschoenen en maskers. Waar mogelijk met wegwerpmateriaal.

We nemen graag onze tijd om naar uw problemen en wensen te luisteren en trachten voor iedereen een aangepaste oplossing op maat en volgens ieders budget aan te bieden.

Waarmee kan Medineth u helpen?

Preventie - FlossenRegelmatig poetsen en flossen, snoepmomenten en vooral frisdrank beperken: voorkomen is beter dan genezen. Periodieke controles (waarvoor u uitgenodigd kan worden) zijn zeer belangrijk om problemen in een vroeg stadium op te sporen. De ziekenfondsen willen ook dat iedereen zelf aandacht heeft voor zijn mondgezondheid en sanctioneert vanaf 2016 de mensen die niet regelmatig (eenmaal per jaar minimum) bij de tandarts langsgaan voor controle: de terugbetaling vermindert.

Cariës is wereldwijd een groot probleem: als de tanden aangetast zijn, worden ze hersteld met tandkleurig composiet.

Cosmetische tandheelkundeEr is meer en meer vraag naar cosmetische (esthetische) zorgen: de technische mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en er is voor ieders budget een mooie, stralende glimlach mogelijk (met composiet of porcelein, voor vorm- en kleuraanpassingen, bleaching, etc).

Ontstoken tandvleesOntstoken tandvlees kan uw gezondheid ernstig schaden: de eerste symptomen zijn rood, gezwollen, bloedend tandvlees. Deze aandoening kan evolueren naar een kaakbeenontsteking (parodontitis) met kwalijke gevolgen: slechte adem (halitose), loskomende tanden met tandverlies, maar ook algemene gezondheidsproblemen.

Kronen en bruggenAls een tand te zwaar aangetast is (door breuk of cariës) om nog te vullen, maar nog een goede wortel heeft, kan een kroon de oplossing zijn: de volledige zichtbare buitenkant van de tand wordt vervangen door een porceleinen omhulsel en is ijzersterk.

Na tandverlies kan een ‘brug’ gemaakt worden om de ontbrekende tand te vervangen. Een porceleinen structuur wordt dan vastgezet met cement.

Uitneembare prothese - ChroomcobaltEen uitneembare structuur voor tandvervanging voor alle of enkele tanden met een kunstharsbasis of een framestructuur (chroomcobalt).

ImplantatenImplantaten zijn titanium wortels die verloren tandwortels kunnen vervangen: hierop kan een uitneembare of vaste tandvervanging bevestigd worden. Hier zijn heel veel verschillende toepassingen mogelijk.

OrthodontieIedereen wil toch graag een mooie rechte tandenboog. Onze orthodontisten kunnen problemen met de stand van tanden (kinderen en volwassenen) aanpakken. Soms is een samenwerking nodig met de logopediste.

KindertandheelkundeKinderen hebben een kindvriendelijke en geduldige aanpak nodig: we zorgen er voor dat uw kinderen al heel vroeg vertrouwd geraken met de tandarts.

StomatologieDe mondarts (stomatoloog) voert kleine heelkundige ingrepen uit onder lokale verdoving (wegnemen van wijsheidstanden, e.d.) en onderzoekt en behandelt de ziekten van de mondholte (slijmvliezen, kaakbeen, kaakgewricht, etc).

KaakgewrichtsproblemenPijn aan het kaakgewricht vraagt een multidisciplinaire aanpak: onderzoek door tandarts of stomatoloog, instructies, verwijzing kinesitherapie, opbeetplaatje, etc…

Vaak gestelde vragen

Al onze tandartsen zijn gedeconventioneerd. De behandelingen bij niet-geconventioneerden zijn tussen 5 en 8 % duurder dan bij geconventioneerden. Om een kwalitatief hoogstaande behandeling met de beste producten te garanderen, kan spijtig genoeg niet altijd aan conventietarieven gewerkt worden.

Alleen tijdens weekend- en feestdagen tussen 9u00 en 18u00 (tel. 09 033 99 69), soms ook op brugdagen.

De berekening van het ereloon en de onkosten moeten individueel bepaald worden na een onderzoek: elke vraag naar behandeling is uiteraard vrijblijvend voor de patiënt.

Afhankelijk van het profiel van de patiënt (gevoeligheid voor tandsteen/tandvleesproblemen/tandbederf) wordt een controle aanbevolen om de 4/6/9/12 maanden. Ook prothesedragers moeten regelmatig tanden en prothese laten nakijken (minstens eens per jaar).

Algemeen wordt de leeftijd van 3 jaar aanbevolen. Wanneer u zelf bij jonge kinderen afwijkingen vaststelt, is eerdere controle wenselijk. Let vooral op de voeding en gebruik van zure dranken!

Pijnstillers genre ibuprofen of paracetamol (Dafalgan e.d.) zijn de meest gebruikte pijnstillers. Let wel op met overmatig of langdurig gebruik vooral bij nier- of leveraandoeningen!

Let op met zelfmedicatie: gebruik nooit te lang een spoelmiddel genre Chloorhexidine!

Specifieke vragen over de terugbetaling van bepaalde behandelingen stelt u best aan een mutualiteitsmedewerker.


maak een afspraak

Boek een controle-afspraakAfspraken: 014 50 76 50

Enkel bestaande patiënten van Medineth kunnen hun periodieke controle-afspraak online inplannen bij onze tandartsen.

Indien u nog geen patiënt bent bij Medineth, of indien u een ander type afspraak wil inplannen bij een van onze tandartsen, dient u deze telefonisch te maken.


Medineth Gezondheidscentrum Grobbendonk - Tandarts

onze tandartsen

Benjamin Geentjens
hoofdtandarts – algemeen tandarts

Ilse Van Camp
algemeen tandarts, orthodontist

Annelies Evens
tandarts, specialist restauratieve tandheelkunde

Stéphanie Cannaerts
algemeen tandarts, orthodontist

Peter Van Bogaert
tandarts, specialist restauratieve tandheelkunde, endodontist

Dr. Sébastien Verhaert
stomatoloog, geneesheer-specialist

Charlotte Van De Walle
algemeen tandarts

Anna Musial
algemeen tandarts

Lisa Lambert
algemeen tandarts

Hélène Peeters
algemeen tandarts

Astrid Plancke
algemeen tandarts

Miguel Rodrigues
algemeen tandarts

Sam De Ruysscher
mondhygiëniste

Jasmine Vervoort
mondhygiëniste


conventie

De tandartsen werken gedeconventioneerd. De stomatoloog werkt wel geconventioneerd (binnen nomenclatuur). Informeer u bij uw behandelende tandarts of arts voor meer details.


nieuwe patiënten zijn welkom

Tijdens uw eerste bezoek krijgt u een uitgebreide controle van tanden en tandvlees, al dan niet met RX-foto’s, en een grondige gebitsreiniging. U krijgt ook poetsinstructies en aanbevelingen over interdentale borsteltjes, flossen, enz. Een behandelingsplan wordt besproken en na uw goedkeuring kunnen we aan de slag om uw mondgezondheid te optimaliseren.

Meebrengen naar uw eerste afspraak bij Medineth:
Uw medicatielijst, ID-kaart, verwijsbrieven van collega (tand)artsen. En als u een tandheelkundig dossier of RX-foto’s zou hebben van uw vorige tandarts mag u die ook meebrengen.

Betaalwijze:
De erelonen worden bij voorkeur via Bancontact voldaan, maar ook cash, Mastercard en Visa zijn mogelijk. Kinderen en jongeren (- 18) hoeven meestal niets te betalen, behalve bij orthodontie: de rekening gaat rechtstreeks naar uw mutualiteit.

Afspraken:
Telefonisch of aan de balie (elke werkdag van 8u30 tot 12u en van 13u30 tot 18u30).

Annuleren van afspraken:
Graag 24u op voorhand uw afspraak annuleren, anders kan een verzuimvergoeding voor de gereserveerde tijd (van de therapeut of tandarts en de assistentie) in rekening gebracht worden. Deze verzuimvergoeding bedraagt 25 EUR per gereserveerde 30 minuten behandeltijd. De gereserveerde behandeltijd is afhankelijk van het type afspraak.

Pijnklachten of andere urgenties:
Wij proberen dringende klachten zo snel mogelijk te verhelpen.

Download de medische vragenlijst:
Indien u wenst, kan u hieronder alvast de medische vragenlijst met betrekking tot mogelijke gezondheidsproblemen downloaden, afdrukken, invullen en meenemen wanneer u naar de Medineth-tandartsenpraktijk komt.

download medische vragenlijst

BESTANDEN
informatie- en toestemmingsformulierinformatiebrochure endodontie