Vroedvrouw Medineth Grobbendonk

vroedkunde

Wil je graag een goede en geïnformeerde begeleiding tijdens de periode van kinderwens en zwangerschap? Laat je dan opvolgen door een vroedvrouw.

‘Zwanger worden’ en ‘zwanger zijn’ zijn bijzondere fases in je leven waarbij een vroedvrouw je kan aanmoedigen, begeleiden en informeren. Een zwangerschap is een natuurlijk proces waarbij toekomstige ouders recht hebben op correcte en voldoende informatie om zo zelf keuzes te kunnen maken.

Waarmee kan de Medineth-vroedvrouw u helpen?

Je kan bij Medineth-vroedvrouw Gitte Somers terecht voor de begeleiding bij een kinderwens en de opvolging van de volledige zwangerschap. Als verloskundige is Gitte opgeleid om zelfstandig laagrisico zwangerschappen te begeleiden.

Eveneens biedt Gitte ook medische begeleiding na de geboorte.

Kinderwens

De periode vlak voor de bevruchting en de eerste maanden van de zwangerschap zijn heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Het is dus verstandig om hierbij op voorhand al even stil te staan.

Begeleiding bij een kinderwens is bedoeld voor man en vrouw, want de gezondheid en levenswijze van jullie beiden heeft invloed op een gezonde zwangerschap. Een aangepaste levensstijl bevordert namelijk de vruchtbaarheid. Het kan ook helpen om eventuele verhoogde risico’s in te schatten zodat jullie hier, indien nodig, op tijd kennis van nemen.

Zwangerschap

Persoonlijke begeleiding tijdens de zwangerschap
Onze vroedvrouw begeleidt en volgt je zwangerschap op, in samenspraak met jouw gynaecoloog. De gynaecoloog zal de echo’s maken, en Gitte zal mede de medische controles doen. Ook al verloopt de zwangerschap ongecompliceerd, waarschijnlijk zit je met vele vragen en daarop probeert Gitte een antwoord te bieden.

De Medineth-vroedvrouw kan je opvolgen tijdens de zwangerschap zolang de zwangerschap normaal verloopt, bij eventuele complicaties zal zij je steeds doorverwijzen naar de gynaecoloog. Het is dan ook mogelijk om afspraken bij de gynaecoloog te combineren met de afspraken bij onze vroedvrouw.

Elke zwangere heeft recht op 12 raadplegingen door een zelfstandige vroedvrouw, gedurende de gehele zwangerschap.

Verloop
De eerste consultatie
Tijdens dit gesprek maken we kennis en wordt er een zwangerschapsdossier opgemaakt. Onze vroedvrouw legt ook de werking van de praktijk uit. Hiervoor wordt ongeveer 1uur voorzien.

Zwangerschapsopvolging/ prenatale consultatie
Tijdens deze consultatie doet zij de medische controles.

• Ze zal jouw bloeddruk, gewicht en urine controleren.
• De groei van je baby wordt opgevolgd en ze luistert naar de harttonen.

Daarnaast geeft onze vroedvrouw je nog heel wat informatie, aangepast aan jouw zwangerschapsleeftijd en vragen.

Kraamperiode

Onze vroedvrouw verzorgt ook de medische begeleiding na de geboorte en biedt steun en informatie aan (kersverse) ouder(s) in de kraamperiode, onder andere bij begeleiding van borstvoeding/flesvoeding, verzorging van de baby, gezondheid van de moeder en begeleiding bij het ouderschap. Dit kan zowel thuis, als in het gezondheidscentrum.


maak een afspraak

Consulten bij de Medineth-vroedvrouw zijn mogelijk na telefonisch afspraak of via e-mail:

Gitte Somers: 0479 58 97 42gitte.somers@medineth.be

tarieven

Medineth-vroedvrouw Gitte Somers is geconventioneerd en werkt met de derdebetalersregeling.

Raadpleeg uw mutualiteit voor meer informatie.


meer informatie