Vroedvrouw Medineth Grobbendonk

vroedkunde

Wil je graag een goede en geïnformeerde begeleiding tijdens de periode van kinderwens en zwangerschap? Laat je dan opvolgen door een vroedvrouw.

‘Zwanger worden’ en ‘zwanger zijn’ zijn bijzondere fases in je leven waarbij een vroedvrouw je kan aanmoedigen, begeleiden en informeren. Een zwangerschap is een natuurlijk proces waarbij toekomstige ouders recht hebben op correcte en voldoende informatie om zo zelf keuzes te kunnen maken.

Waarmee kan de Medineth-vroedvrouw u helpen?

Je kan bij Medineth-vroedvrouwen terecht voor de begeleiding bij een kinderwens en de opvolging van de volledige zwangerschap. Onze vroedvrouwen bieden tevens medische begeleiding na de geboorte.

Kinderwens

De periode vlak voor de bevruchting en de eerste maanden van de zwangerschap zijn heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Het is dus verstandig om hierbij op voorhand al even stil te staan.

Begeleiding bij een kinderwens is bedoeld voor man en vrouw, want de gezondheid en levenswijze van jullie beiden heeft invloed op een gezonde zwangerschap. Een aangepaste levensstijl bevordert namelijk de vruchtbaarheid. Het kan ook helpen om eventuele verhoogde risico’s in te schatten zodat jullie hier, indien nodig, op tijd kennis van nemen.

Zwangerschap

Persoonlijke begeleiding tijdens de zwangerschap
Onze vroedvrouwen begeleiden en volgen je zwangerschap op, in samenspraak met jouw gynaecoloog. De gynaecoloog zal de echo’s maken, en de vroedvrouwen zullen mee de medische controles doen. Ook al verloopt de zwangerschap ongecompliceerd, waarschijnlijk zit je met vele vragen en daarop proberen de vroedvrouwen een antwoord te bieden.

De Medineth-vroedvrouwen kunnen je opvolgen tijdens de zwangerschap zolang de zwangerschap normaal verloopt, bij eventuele complicaties zal zij je steeds doorverwijzen naar uw eigen gynaecoloog of de Medineth gynaecoloog. Het is dan ook mogelijk om afspraken bij de gynaecoloog te combineren met de afspraken bij onze vroedvrouw.

Elke zwangere heeft recht op 12 raadplegingen door een zelfstandige vroedvrouw, gedurende de gehele zwangerschap.

Verloop
De eerste consultatie
Tijdens dit gesprek maken we kennis en wordt er een zwangerschapsdossier opgemaakt. Onze vroedvrouwen leggen ook de werking van de praktijk uit. Hiervoor wordt ongeveer 1uur voorzien.

Zwangerschapsopvolging/ prenatale consultatie
Tijdens deze consultatie doen zij de medische controles.

• Ze zullen jouw bloeddruk, gewicht en urine controleren.
• De groei van je baby wordt opgevolgd en ze luisteren naar de harttonen.

Daarnaast geven onze vroedvrouwen je nog heel wat informatie, aangepast aan jouw zwangerschapsleeftijd en vragen.

Kraamperiode

Onze vroedvrouwen verzorgen ook de medische begeleiding na de geboorte en bieden steun en informatie aan (kersverse) ouder(s) in de kraamperiode, onder andere bij begeleiding van borstvoeding/flesvoeding, verzorging van de baby, gezondheid van de moeder en begeleiding bij het ouderschap. Dit kan zowel thuis, als in het gezondheidscentrum.


maak een afspraak

Consulten bij de Medineth-vroedvrouw zijn mogelijk na telefonisch afspraak of via e-mail:

Gitte Somers: 0479 58 97 42gitte.somers@medineth.beAnnick Croonenborghs: 0472 29 47 24annick.croonenborghs@medineth.beMarie Peeters: 0487 61 29 84marie.peeters@medineth.be

tarieven

De Medineth-vroedvrouwen zijn geconventioneerd en werken met de derdebetalersregeling.

Raadpleeg uw mutualiteit voor meer informatie.


meer informatie